Vartioharjuntien katupuuarboretum

Posted · Add Comment

Helsingin kaupunki varautuu ilmastonmuutokseen kokeilemalla uusia kaupunkipuulajeja. Vartioharjuntie on yksi puulajien kokeilukohteista. Keväällä 2012 istutettujen 44 katupuun myötä Vartioharjuntielle on syntynyt katupuuarboretum, uusien katupuulajien ja  -lajikkeiden kokeiluistutus. Istutettuja lajeja ja lajikkeita on yhteensä 12.

Vartioharjuntien puulajikokeilu toteuttaa Helsingin rakennettujen viheralueiden kasvien käytön linjausta. Yksi linjauksen tavoitteista on Helsingin puulajivalikoiman monipuolistaminen. Runsaalla lajivalikoimalla on monta etua. Kaupunkiluonnon monimuotoisuus ja ekologinen kestävyys paranevat ja kaupunkilaiset saavat uusia kasvielämyksiä. Puulajivalikoiman monipuolistaminen ei onnistu hetkessä. On varmistuttava siitä, että lajit menestyvät Helsingin kasvuvyöhykkeellä ja kaikissa sääoloissa. Lajien testaaminen vaatii aikaa, eivätkä kaikki kokeilut onnistu.

Kokeilulajien menestymistä seurataan. Seurattavia asioita ovat mm. elinvoima, taudit ja tuholaiset, kukinta, syysväritys sekä keväinen kasvuun lähtö ja talveen valmistautuminen. Kokemuksia kokeilupuista hyödynnetään tulevien puurivien lajivalikoimaa suunniteltaessa sekä vanhojen puurivien ja kujanteiden uudistamisessa.

Katso katupuuarboretumin puulajitiedot täältä

 
 
16pproihu

Roihuvuori – pikku Japani

Itä-Helsingissä sijaitseva Roihuvuoresta eli Roihiksesta löytyy kaksi japanilaisuutta henkivää puistoa, Kirsikkapuisto ja Japanilaistyylinen puutarha, joilla […]
Sari
/ Add Comment
19pptullisaari

Tullisaaren uusi kukoistus

Alueen kulttuurihistoriallinen merkitys Vanhat kartanot ja huvilat ympäristöineen tuovat helsinkiläiseen kaupunkikuvaan ajallista syvyyttä. Jos Laajasalon pohjoisosassa […]
Sari
/ Add Comment
pp-vartioharjunarboretum

Vartioharjuntien katupuuarboretum

Helsingin kaupunki varautuu ilmastonmuutokseen kokeilemalla uusia kaupunkipuulajeja. Vartioharjuntie on yksi puulajien kokeilukohteista. Keväällä 2012 istutettujen […]
Sari
/ Add Comment