Meripuisto

Posted · Add Comment

Puistonauhan ensimmäinen puisto idästä katsoen päin on 2,27 hehtaarin kokoinen Meripuisto. Puisto jakautuu toiminnallisiin alueisiin ja avaraan puistotilaan. Kaivopuiston viereiseen kulmaukseen on istutettu purppura- ja paratiisiomenapuita. Rotary järjestön vuonna 1978 istuttama jalavametsikkö on saanut vierelleen petanque-kentän ja laitteita kaupunkikuntoilijoille. Entinen veneiden talvisäilytysalue on nyt avointa nurmikenttää, jossa voi pelata pelejä ja järjestää erilaisia tapahtumia. Merenrannan rantaraittiin liittyvä kapea puistoalue on graniittisella reunamuurilla korotettua nurmialuetta. Sen meren puoleisessa reunassa on penkkejä ja Merisatamanranta-kadun puoleisessa reunassa on lehmuskujanne.

Entinen Satamarata on muunnettu puistoa rannan suuntaan palvelevaksi hiekkakäytäväksi. Puiston läpi kulkee myös pohjois–eteläsuuntaiset kivikäytävät, joiden Merikadun puoleisessa päässä on sievät istuskeluaukiot. Aukioita reunustavat pionit, kuunliljat ja kukkivat kirsikkapuut. Aukiolta pääsee puiston toiminta-alueille, joissa voi potkia palloa tai pelata korista.

Puiston suosittu leikkipaikka on rajattu kasvillisuudella ja metallilanka-aidalla. Meren puolelta puhaltavien tuulten takia leikkipaikan eteläreunassa on merinäkymän salliva, läpinäkyvä suoja-aita. Leikkipaikan varusteet ovat teemaltaan meriaiheisia. Vanhojen puiden siimeksessä on mukava olla puistopiknikillä. Puistoon on istutettu runsaasti uusiakin puita ja kukkivia, rungollisia syreenejä. Meripuiston käytävät ja toiminta-alueet on valaistu alaspäin suunnatuilla pylväsvalaisimilla.

 
 
niskala1-kotkan

Niskala arboretum

Sana arboretum tarkoittaa puulajikokoelmaa tai -puistoa. 1800-luvulla aina 1900-luvun alkupuolelle asti kaikilla itseään kunnioittavilla kartanonomistajilla […]
Sari
/ Add Comment

Haltialan tila tänään

Haltialan metsät, pellot ja jokimaisemat on liitetty laajana yhtenäisenä viher- ja ulkoilualueena osaksi Helsingin Keskuspuistoa. […]
Sari
/ Add Comment

Ruutinkoski

Luonnonsuojelualue sijaitsee Haltialan peltojen pohjoispuolella. Perinteisen peltomaiseman keskellä sijaitseva Ruutinkoski on monipuolinen luontokohde kosteikkoineen ja […]
Sari
/ Add Comment

Vantaanjoentörmä

Viimeisin suojeltu alue on pitkä ja kapea Vantaanjoentörmä. Alue sai suojelupäätöksen 14.12.2012. Joentörmää luonnehtivat kasvistollisesti […]
Sari
/ Add Comment

Haltialan aarnialue

Aarnialue on suojeltua aarnimetsää, se rauhoitettiin hakkuilta 1930-luvulla. 10.5.1984 metsäalue sai suojelupäätöksen. Metsästä on kehittynyt […]
Sari
/ Add Comment

Pitkäkosken rinnelehdot

Pitkäkosken rinnelehdot sijaitsevat hieman kauempana Haltialan alueesta, Keskuspuiston luoteisosassa Vantaanjoen molemmin puolin. Alueen omistavat Helsingin […]
Sari
/ Add Comment