Jaalanrannanpuisto

Posted · Add Comment

Kanavan länsirannalla sijaitseva Jaalanrannanpuisto valmistui 1997. Puistikko, joka rakentuu Länsisatamankadun tukimuuriin, on kanavan rantapuiston pääte. Jalavien ympäröimän oleskelupuistikon keskellä on puutarha, jossa matalat, marjakuusesta leikattavat kaarevat aidat muodostavat suojaisat tilat kukkiville kasveille. Kasvit ovat pääasiassa erilaisia maksaruohoja, joissa on myös kaunis syysväri. Kukkatarhoja voi ihailla niin puistosta kuin asunnoista käsin. Marjakuusten lomaan on istutettu pylväskatajia. Puistikon viereisellä aukiolla kasvaa yksinäinen hopeapaju. Sen ympärystä on singeliä. Alueen kiveyksen kaariladonta liittyy alueen merellisyyteen.

 
 
6ppruoholahden

Modernin Ruoholahden puistot

Entiselle satamatoimialueelle syntyi vuosina 1992–2002 palanen uutta Helsinkiä, joka ohi ajettaessa ei paljasta puistojaan. Ruoholahdessa […]
Sari
/ Add Comment