Kellosaaren rantapuisto

Posted · Add Comment

Kellosaaren rantapuisto ulottuu Ruoholahden torilta Länsisatamankadun sillalle kanavan pohjoisrannalla. Kapealla puistoalueella on tasoeroa noin metri rantatasanteen ja Kellosaarenrannan jalkakäytävän välillä. Istutusalueet on erotettu rantatasanteen kävelyalueesta matalalla kivimuurilla.

Rantapuiston kävelytasanne laajenee Kellosaarenpuiston kohdalla pieneksi aukioksi. Aukion kohdalla on jalkakäytävän tasalla vastaavasti puiston jatkeena näköalatasanne. Tasanteelta johtavat rampit alas rantaan.

Aukion ja näköalatasanteen molemmin puolin ovat leveät kaistat oleskeluunkin sopivaa nurmikkoa. Muurin reunalla on sekä kukkivia perennoja että maanpeitekasveja. Rantapuiston kävelytasanne on luonnonkiveä.

Ruoholahden torin Dennis Oppenheimin (s.1931) Kihlaus-veistoksessa (Engagement) on kaksi toisiinsa kiinnittyvää suurta timanttisormusta. Sormusten rungot ovat maalattua terästä ja “jalokivinä” välkkyvät akryylilevyistä rakennetut pikkutalot, joihin pimeässä syttyy valo. Teos kohoaa yhdeksän metrin korkeuteen.

 
 
6ppruoholahden

Modernin Ruoholahden puistot

Entiselle satamatoimialueelle syntyi vuosina 1992–2002 palanen uutta Helsinkiä, joka ohi ajettaessa ei paljasta puistojaan. Ruoholahdessa […]
Sari
/ Add Comment