Sibelius soi Helsingin puissa

Posted · Add Comment

Helsingin kaupungin rakennusvirasto osallistuu Sibeliuksen 150 v juhlavuoteen tarjoamalla Sibeliuksen musiikkia luonnossa viiden kotimaisen puun kautta. Puut ovat kuusi, mänty, koivu, haapa ja pihlaja. Sibelius on nimittäin säveltänyt kullekin näistä puista ihastuttavat pianokappaleet. Luontohan oli suuren säveltäjämme ikuinen innoittaja.

Kaivopuistossa (Eira), Hesperianpuistossa (Töölö), Sibeliuksenpuistossa (Töölö), Itsenäisyydenpuistossa (Oulunkylä), Ullaksenpuistossa (Vuosaari), Meilahden arboretumissa (Meilahti), Seurasaaressa ja Keskuspuiston Maunulanpuistossa on merkitty kustakin nämä viisi puuta laatalla, jossa on QR-koodi.

Koodi luetaan älypuhelimen QR-koodilukija sovelluksen avulla. Puhelimen tai tabletin näytölle avautuu musiikkitiedosto, josta kuulee kyseisen puun nimikkokappaleen. Kuusen alla kuunnellaan kuusimusiikkia, koivun alla soi koivukappale jne. Näin ihmiset saavat kokea luonnossa Sibeliuksen tulkinnan rakkaista, tutuista puistamme.

Kappaleet soittaa pianisti Folke Gräsbäck ja ne on valittu BIS musiikkikustantamon luvalla The Sibelius Edition kokoelmasta. Musiikista maksetaan luonnollisesti myös Teostomaksut. Laatat ovat puistoissa vuoden 2017 loppuun asti. Vuonna 2015 puita kuunteli 4016 puiden ja Sibeliuksen ystävää.

Tutustu myös myös sibelius150.org

 
 
Hesperian puisto
Itsenäisyydenpuisto
Kaivopuisto
Maunulanpuisto
Meilahden arboretum
Seurasaari
Sibeliuksen puisto
Ullaksenpuisto
 

Kuusi – Granen – The Spruce 3'17

Sibelius: Op.75, No. 5., Gräsbeck, Folke (Pno) – The Sibelius Edition Vol 10-Pno. Mus. 2 [Disc 2], BIS

Koivu – Björken – The Birch 1'32

Sibelius: Op.75, No. 4., Gräsbeck, Folke (Pno) – The Sibelius Edition Vol 10-Pno. Mus. 2 [Disc 2], BIS

Haapa – Aspen – The Aspen 2'43

Sibelius: Op.75, No. 3., Gräsbeck, Folke (Pno) – The Sibelius Edition Vol 10-Pno. Mus. 2 [Disc 2], BIS

Yksinäinen honka – Den ensamma furan – The Solitary Fir Tree 3'05

Sibelius: Op.75, No. 2., Gräsbeck, Folke (Pno) – The Sibelius Edition Vol 10-Pno. Mus. 2 [Disc 2], BIS

Kun pihlaja kukkii – När Rönnen Blommar – When the Rowan Blossoms 1'55

Sibelius: Op.75, No. 1., Gräsbeck, Folke (Pno) – The Sibelius Edition Vol 10-Pno. Mus. 2 [Disc 2], BIS