Pitkäkosken rinnelehdot

Posted · Add Comment

Pitkäkosken rinnelehdot sijaitsevat hieman kauempana Haltialan alueesta, Keskuspuiston luoteisosassa Vantaanjoen molemmin puolin. Alueen omistavat Helsingin ja Vantaan kaupungit. Alueen pinta-ala on Helsingin puolella 4,74 ha, Vantaan puoleinen osuus on nykyisin 12,8 ha. Rauhoituspäätös tehtiin 10.5.1984 arvokkaan lehtoalueen ja jokiluonnon suojelemiseksi. Vantaan puoleista suojelualuetta laajennettiin 2007.

Pitkäkoski on noin kilometrin mittainen, Vantaanjoen alajuoksun pisin luonnontilainen koski. Sen molemmin puolin kasvaa rehevää kuusivaltaista lehtoa. Yli satavuotiaitten kuusten siimeksessä kasvaa pähkinäpensaita, lehtokuusamaa, näsiää  ja värikkäästi kukkivia lehtokasveja kuten lehtopalsamia, kevätlinnunhernettä ja kevätlinnunsilmää. Alueen luontoon on helppo tutustua opastaulujen ja rakennettujen reittien avulla. Jokimaisemia voi ihailla molemmin puolin jokea rannan katselulavoilta.

 
 

Haltiala

Haltialan alue (ruots. Tomtbacka) on ”stadilaisten lande”, Helsingin laajin viher- ja ulkoilualue, Helsingin Keskuspuiston osa […]
Sari
/ Add Comment
20ppalppi

Kallion vihreät sylit

Tiiviisti asutettu Kallion – Alppiharjun alue kätkee sisälleen rakastettuja viheralueita, joiden puolesta on jopa taisteltu. […]
Sari
/ Add Comment
22ppsorsapuisto

Keskuspuiston kainalossa

– Maunulan vehreät 1950-luvun puistot Maunula on pieni pyöreä kaupunginosa mäkitasanteella, jota laaksot ympäröivät. Laaksossa kulkee […]
Sari
/ Add Comment