Pikku Huopalahden puistot – luontoa ja taidetta

Posted · Add Comment

Pikku Huopalahti on vielä monien aikalaisten muistoissa se romukauppojen ja autokorjaamojen epämääräinen alue. Siitä rakentui uusi asuinalue ja kaupunginosa vasta vuosina 1986–2000, kun oli keksitty esirakentamistekniikka pehmeälle maaperälle. Nykyisin alueen menneisyyttä tuskin muistaa, niin pittoreski ja vehreä 10 000 asukkaan Pikku Huopalahti tänä päivänä on. Alueen arkkitehtuuri on moni-ilmeistä ja värikästä – ihmisen kokoinen on siitä usein käytetty adjektiivi. Lähes puolet alueen pinta-alasta on puistoa ja paikasta toiseen pääsee viherreittejä pitkin.

Mätäpuron varsi on alueelle leimaa antava vesielementti ja lintujen suosima merenlahti sijaitsee keskeisellä paikalla. Puistokierroksen voi tehdä rengasmatkana tai palata takaisin lahden toista puolta pitkin. Paluumatkalla voi ihmetellä Toimelan palstanviljelyaluetta. www.pikkuhuopalahti.fi

 
7ppkorppaan

Korppaanpuisto

Pikku Huopalahden puistot ovat yleisilmeeltään varsin luonnonmukaisia ja avoimia kuten Korppaanpuistokin. Täällä on mukava kävellä […]
Sari
/ Add Comment
7ppviiri

Leikkipuisto Viiri

Viiri on yksi Helsingin 73:sta leikkipuistosta. Se on osa Tilkanniittyä ja Korppaanpuistoa. Rakennusviraston puistosuunnittelija Mikko […]
Sari
/ Add Comment
7pptilkan

Tilkanniitty

Tilkanniitty jatkuu luontevana osana suoraan leikkipuiston alueesta ja käsittää myös metsäisen osan pikku Huopalahden länsirannalla […]
Sari
/ Add Comment
7pppikkuhuopa

Pikku Huopalahden puisto

Tilkantorin kautta on kulku Pikku Huopalahden puistoon. Sitä ennen on hyvä pysähtyä Mätäpuron putouksella, jota […]
Sari
/ Add Comment