Tauno Palon puisto

Posted · Add Comment

Tauno Palon puisto Helsinginkadun varrella on rakennusviraston puistosuunnittelija Lars Liljeforsin ja kuvanveistäjä Kain Tapperin (1930–2004)  yhteistyö, joka on tehty kuuluisan näyttelijä Tauno Palon (1908–1982)  muistoksi. Muistomerkki on kokonaistaideteos nimeltään Tauno Palon puisto. Siihen kuuluvat graniittipaasi, pronssinen muotokuvareliefi, istutukset ja vesiallas.

Kain Tapper on kiven ja puun muokkauksellaan muuttunut suomalaisen kuvanveiston käsitteeksi. Kain Tapper on itse kuvaillut muistomerkkiä seuraavasti: ”Graniitti muistuttaa Palon järkälemäisyydestä ja ruusuistutukset sekä kalliolta soliseva vesi taiteilijan herkkyydestä”.

Puisto on rauhoittumiseen ja oleiluun soveltuva pieni keidas. Siellä kasvavat Helsingin nimikkopuu vaahtera ja nimikkokukka syreeni, marjakuusia ja linnunkirsikoita, Prunus avium. Tauno Palon herkkyyttä kuvaavat ruusuistutukset pienen lammen rannalla eivät valitettavasti menestyneet ja taideteokseen vaihdettiin perennat. Ylhäältä kalliolta lorisee alas pieni puro lampeen. Kallion päälle rakennetun muurin koloista on tullut oiva kerrostaloasumus Helsingin citykaneille!

 
 

Haltiala

Haltialan alue (ruots. Tomtbacka) on ”stadilaisten lande”, Helsingin laajin viher- ja ulkoilualue, Helsingin Keskuspuiston osa […]
Sari
/ Add Comment
20ppalppi

Kallion vihreät sylit

Tiiviisti asutettu Kallion – Alppiharjun alue kätkee sisälleen rakastettuja viheralueita, joiden puolesta on jopa taisteltu. […]
Sari
/ Add Comment
22ppsorsapuisto

Keskuspuiston kainalossa

– Maunulan vehreät 1950-luvun puistot Maunula on pieni pyöreä kaupunginosa mäkitasanteella, jota laaksot ympäröivät. Laaksossa kulkee […]
Sari
/ Add Comment