Auroran jalanjäljillä – Töölönlahden alueen puistot

Posted · Add Comment

Kesäisenä päivänä voi Töölönlahden itärannan puistoissa nähdä lenkkeilijöitä, porukoita piknikillä, vanhempia kävelyllä lastenrattaiden kanssa, ihmisiä heittelemässä frisbeetä, pelaamassa palloa, shakkia tai harrastamassa eksoottisempia puistolajeja kuten taj ji’tä ja capoeiraa. Myös lintubongarit kiikarit kaulassa ovat tavanomainen näky Töölönlahden rannalla.

Tämä kaikkina vuodenaikoina suosittu, 8,5 hehtaarin puistoalue koostuu kahdesta puistosta ja yhdestä esplanadista. Eteläisempi neljännes on Hakasalmenpuistoa, joka oli aiemmin osa Aurora Karamzinin omistaman Hakasalmen huvilan, nykyisen kaupunginmuseon, puutarhaa. Pohjoiset kolme neljännestä alueesta kantaa nimeä Hesperianpuisto. Hesperian esplanadi taas on puistobulevardi Mannerheimintien ja Runeberginkadun välisellä alueella. Talvipuutarhan alue on aidattu. Etuosa on puistoa ja Talvipuutarhan taakse sijoittuu tuotantoalueena toimiva Kaupunginpuutarha.

 
4pphakasalmi

Hakasalmenpuisto

Kaupunkiympäristö kohentui merkittävästi, kun vaikutusvaltainen prokuraattori, vapaaherra Carl Johan Walleen (1781–1867) rakennutti Hesperianpuiston eteläosaan vuokraamalleen […]
Sari
/ Add Comment
4pphespespa

Hesperian esplanadi

Hesperian esplanadi halkaisee Töölön kaupunginosan ja erottaa Etu-Töölön Taka-Töölöstä. Puistoalue alkaa Mannerheimintieltä ja päättyy Taivallahteen. […]
Sari
/ Add Comment
4pptalvis

Kaupunginpuutarha

Kaupunginpuutarhan alue on varsinainen salainen puutarha Töölönlahden pohjoispäässä. Ruusutarha on yöksi lukittu, aidattu puisto ja […]
Sari
/ Add Comment
4pphesperia

Hesperianpuisto

Hesperian rantapuisto ja Hesperian Esplanadi muodostavat hienon puistokokonaisuuden entisten teollisuuslaitosten sekä yksityisten huviloiden paikalla Töölönlahden […]
Sari
/ Add Comment