Sorsapuisto

Posted · Add Comment

Varsinainen puistokulttuuri Maunulan alueella alkoi Sorsapuiston myötä. Sorsapuiston halki virtaa Mätäpuron sivuhaara. Noin 1950 kaupunginpuutarhuri Bengt Schalin loi maisematyylin suuntaa edustavan puiston ja juhlakentän todennäköisesti maastossa ennestään olevaan kosteikkopainanteeseen. Puistossa on vapaamuotoinen allas, juoheat kulkutiet, perennaistutuksia ja kotimaisten puulajien ohella mm. poppeleita ja jalokuusia.

Puisto on ollut muinoin kesäjuhlien viettopaikka. Nykyisin siellä on kesäisin puistojumppaa. Sorsapuiston ilme alkaa olla ränsistynyt ja se onkin tulossa peruskorjaukseen lähivuosina. Puiston valaistus ja vesiaiheen korjaus ovat kiireellisimmät. Puisto halutaan säilyttää oman aikakautensa ilmentymänä ja peruskorjaus alkaakin kasvi-inventaariolla. Viihtyisä puisto on ikään kuin portti Keskuspuistoon. Sen vierellä on alueen viheryksikön tukikohta ja pelikenttä.

 
 

Haltiala

Haltialan alue (ruots. Tomtbacka) on ”stadilaisten lande”, Helsingin laajin viher- ja ulkoilualue, Helsingin Keskuspuiston osa […]
Sari
/ Add Comment
20ppalppi

Kallion vihreät sylit

Tiiviisti asutettu Kallion – Alppiharjun alue kätkee sisälleen rakastettuja viheralueita, joiden puolesta on jopa taisteltu. […]
Sari
/ Add Comment
22ppsorsapuisto

Keskuspuiston kainalossa

– Maunulan vehreät 1950-luvun puistot Maunula on pieni pyöreä kaupunginosa mäkitasanteella, jota laaksot ympäröivät. Laaksossa kulkee […]
Sari
/ Add Comment