Kirsikkapuronpuisto

Posted · Add Comment

Pitkulaisen Kirsikkapuron puiston juju on sen läpi virtaava, mutkitteleva puro ja mittava Prunus ja Pyrus-hedelmäpuiden kokoelma. Kapea, pitkulainen puisto on myös maisemallisesti kaunis. Puiston katkaisevat Pirkkolan alueen poikkikadut. Pohjoisin osa on luontaista metsää. Kahdella muulla osalla on nurmikenttiä ja laaja kokoelma erilaisia kirsikkapuita, luumupuita, kriikunapuita  ja päärynäpuita, maustettuna perinteisillä puistopuilla kuten jalavilla. Alun perin, vuonna 1998 hedelmäpuita istutettiin 210 kappaletta, mutta talvipakkaset ovat verottaneet osan niistä. Keväisin nurmialue on sinisenä sinne istutetuista 15000 Scillan eli isänsinililjan sipulikukista.

Puiston pohjoisosassa on huonokuntoinen maakellari, joka on ilmeisesti kuulunut viereiselle, Lars Sonckin suunnittelemalle huvilakiinteistölle, jossa toimii nykyisin Steinerpäiväkoti Pikku Marjatta.

Pirkkolantieltä puistoon tultaessa on pieni leikkipaikka ja todella suuri salava tervehtimässä puistoon tulijoita. Maunulan aluesuunnitelmassa on Kirsikkapuronpuiston leikkipaikkaa ajateltu kehitettäväksi niin, että lapset voisivat hyödyntää leikeissään virtaavaa vettä.

 
 

Haltiala

Haltialan alue (ruots. Tomtbacka) on ”stadilaisten lande”, Helsingin laajin viher- ja ulkoilualue, Helsingin Keskuspuiston osa […]
Sari
/ Add Comment
20ppalppi

Kallion vihreät sylit

Tiiviisti asutettu Kallion – Alppiharjun alue kätkee sisälleen rakastettuja viheralueita, joiden puolesta on jopa taisteltu. […]
Sari
/ Add Comment
22ppsorsapuisto

Keskuspuiston kainalossa

– Maunulan vehreät 1950-luvun puistot Maunula on pieni pyöreä kaupunginosa mäkitasanteella, jota laaksot ympäröivät. Laaksossa kulkee […]
Sari
/ Add Comment