Ekoiluja, kokeiluja ja näytetarhoja Viikissä

Posted · Add Comment

Viikin peltoja on viljelty keskiajalta asti, paikka on tunnettu nimellä Viikin Latokartano, joka on perustettu 1550-luvulla. Suuressa alueliitoksessa vuonna 1946 Viikki liitettiin Helsingin kaupunkiin. Nykyisin pellot ovat Helsingin yliopiston opetus- ja tutkimustilan käytössä.

Viikin alueelle on syntynyt viime vuosikymmenellä monia kiinnostavia puistoja ja puutarhoja, joissa voi hyvinkin viettää kokonaisen päivän. Täällä voi tutustua ekoasumiseen ja pihoihin joilla viljellään, tehdä minimatkan Kaakkois-Aasian tropiikin tunnelmiin Gardeniassa, taputella koetilan lehmiä maalaismaisemassa ja jatkaa retkelle Viikin lintuparatiisin torneille. Kuka uskoisi, että ollaan Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä, 20 minuutin päässä keskustasta!

Eko-Viikki on 24 hehtaarin kokoinen asuma-alue ja Suomen ensimmäinen urbaani ja samalla ekologinen kaupunginosa. Suunnittelun lähtökohtana on ollut kestävä, terveellinen ja muunneltava asuinympäristö, jonka ratkaisut säästävät energiaa ja vähentävät jätteiden määrää. Rakentaminen aloitettiin vuonna 1999 ja ensimmäiset talot valmistuivat vuonna 2000. Koko Viikin alueella asuu noin 9000 asukasta.

Lisää tietoa Viikistä

Katupuita on myös tutkittu Viikissä vuodesta 2003 lähtien

 
18ppviikkari

Leikkipuisto Viikkari

Ekologinen leikkipuisto Viikkari on rakennettu entiselle pellolle, asuinalueen ja Viikinojanpuiston väliin. Puistossa on leikkipuistorakennus ja […]
Sari
/ Add Comment
18ppviikinoja

Viikinojanpuisto

Ihmisen tekemä ekologinen oja puhdistaa vesiä Viikinojanpuisto on koko alueen keskuspuisto ja sen pääelementti Viikinoja on […]
Sari
/ Add Comment
18ppmaaherra

Maaherranpuisto

Kilpailun avulla erikoinen puisto Maaherranpuisto. Viikintien, Pihlajamäentien, Viikinkaaren ja Pasteurinkadun välissä sijaitseva puisto on muotokieleltään aivan […]
Sari
/ Add Comment
18ppgardenia

Gardenian pihapiiri

Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 22.7.2015, että Gardenian toiminta ajetaan alas vuoden 2015 loppuun mennessä. Trooppinen […]
Sari
/ Add Comment