Vesalanpuisto

Posted · Add Comment

Vesalanpuisto on kunnostettu vuosina 2001–2003. Alue oli aiemmin saviseen maahan istutettua metsää. Huonokuntoisia puita, lähinnä kuusia poistettiin ja pintavedet johdettiin pois tulevilta pelikentiltä ja muilta toiminta-alueilta. Puroa seuraileva kävelyreitistö on nyt valaistu. Puron reuna huoliteltiin rantakasveilla ja sen varsille istutettiin erilaisia leppiä ja pajuja. Lapsilla on ikioma leikkipaikka, jossa on runsaasti välineitä monenmoiseen touhuun.

Puiston itäosaa rakennettiin hiekkapintainen, suurehko pelikenttä ja varsinaisen puistoalueen sisälle pienempi ovaalinmuotoinen pelikenttä esim. sählyä varten. Kivikorit rajaavat tilaa, jossa ovat komeat istuskelupergolat. Nyt tämä entinen synkeä alue on muuttunut alueen asukkaita kokoavaksi, monen toiminnan yhteiseksi puistoksi.

 

Aarteiden metsästystä Vesalassa

 
16pproihu

Roihuvuori – pikku Japani

Itä-Helsingissä sijaitseva Roihuvuoresta eli Roihiksesta löytyy kaksi japanilaisuutta henkivää puistoa, Kirsikkapuisto ja Japanilaistyylinen puutarha, joilla […]
Sari
/ Add Comment
19pptullisaari

Tullisaaren uusi kukoistus

Alueen kulttuurihistoriallinen merkitys Vanhat kartanot ja huvilat ympäristöineen tuovat helsinkiläiseen kaupunkikuvaan ajallista syvyyttä. Jos Laajasalon pohjoisosassa […]
Sari
/ Add Comment
pp-vartioharjunarboretum

Vartioharjuntien katupuuarboretum

Helsingin kaupunki varautuu ilmastonmuutokseen kokeilemalla uusia kaupunkipuulajeja. Vartioharjuntie on yksi puulajien kokeilukohteista. Keväällä 2012 istutettujen […]
Sari
/ Add Comment