Satumaanpuisto

Posted · Add Comment

Satumaanpuisto, tuttavallisesti Keijupuisto, sijaitsee Roihuvuoressa Keijukaistenpolun ja Satumaanpolun välissä. Puisto on rakennettu vuonna 2000 luonnontilaiselle alueelle. Silloin puisto sai myös modernit leikkivälineet. Puiston puissa lenteli myös Jukka Toivosen työpajalle tehtyjä keijukasia, mutta ne ovat ajan saatossa valitettavasti hävinneet. Puistosta löytyy myös pelikenttä ja luonnontilaista metsää. Vanha kivijalka puistossa on jäänne alueen menneisyydestä. Kivijalka kuului muinoin paikalla sijainneelle kasvihuoneelle.

Puistossa on tehty perusparannus vuonna 2012. Peruskorjauksen valmistelussa kuunneltiin asukkaita ja säästettiin tukemalla mm. kalliolla kasvanut, käkkyräinen koivu, josta lapset ovat käyttäneet kiipeilypuuna. Leikkialuetta on kohennettu ja puistoon on lisätty pähkinäpensaita ja kuusamia. Valoa saatiin lisää poistamalla huonokuntoisia puita. Puistoon lisättiin valaistus, keinut uusittiin ja puisto sai myös pingispöydän ja shakkiruudukon. Keväällä 2013 puistoon tulee koodilukolla varustettu laatikko ja siihen shakkinappulat. Satumaanpuisto on tyypillinen aluepuisto, joka houkuttelee aktiiviseen tekemiseen.

 
 
16pproihu

Roihuvuori – pikku Japani

Itä-Helsingissä sijaitseva Roihuvuoresta eli Roihiksesta löytyy kaksi japanilaisuutta henkivää puistoa, Kirsikkapuisto ja Japanilaistyylinen puutarha, joilla […]
Sari
/ Add Comment
19pptullisaari

Tullisaaren uusi kukoistus

Alueen kulttuurihistoriallinen merkitys Vanhat kartanot ja huvilat ympäristöineen tuovat helsinkiläiseen kaupunkikuvaan ajallista syvyyttä. Jos Laajasalon pohjoisosassa […]
Sari
/ Add Comment
pp-vartioharjunarboretum

Vartioharjuntien katupuuarboretum

Helsingin kaupunki varautuu ilmastonmuutokseen kokeilemalla uusia kaupunkipuulajeja. Vartioharjuntie on yksi puulajien kokeilukohteista. Keväällä 2012 istutettujen […]
Sari
/ Add Comment