Petter Wetterin puisto

Posted · Add Comment

Petter Wetterin puisto kuuluu kevyen liikenteen reitin yhdistämän pienten puistikoiden ketjuun. Petter Wetterin polun betonikiveys jatkuu puiston lävitse. Puistosta on kulkuyhteys sen vieressä oleviin vanhusten palvelutaloon sekä asuintaloon.

Puistoon on muodostettu viisi selkeästi graniittikivin toisistaan rajattua aluekokonaisuutta. Kivetty alue ja pieni aukio muodostavat puistikon keskiosan. Aukiolle on luotu mahdollisuus shakinpeluuseen. Petter Wetterin polkuun rajoittuva istutusalue on puiston väriläiskä, jossa kasvaa sekä heiniä että perennoja. Puiston itäinen lohko on yhtenäinen nurmialue, jonka halki on rakennettu liuskekivikäytävä palvelutaloon. Puiston etelälaidalla, joka rajoittuu asuintalon tontilla olevaan muuriin, on pensasistutusvyöhyke. Pensasistutusten ja betonikiveyksen välinen alue on someropintaa, jolla voi esim. pelata petankkia. Aukion ympärillä olevat puut ovat metsä- ja hurmevaahteroita.

Petter Wetter (n. 1659–1741) oli Helsingin meritullintarkastaja. Wetter tarjosi lainoja velkaantuneille aatelisille. Velanmaksuksi hän takavarikoi aatelisten kartanoita Herttoniemen alueella ja yhdisti ne Herttoniemen kartanoksi  vaikka lain mukaan vain aateli sai omistaa rälssitiloja.

 

Herttoniemenranta – öljyvarastosta kukoistavaksi kaupunginosaksi

 
16pproihu

Roihuvuori – pikku Japani

Itä-Helsingissä sijaitseva Roihuvuoresta eli Roihiksesta löytyy kaksi japanilaisuutta henkivää puistoa, Kirsikkapuisto ja Japanilaistyylinen puutarha, joilla […]
Sari
/ Add Comment
19pptullisaari

Tullisaaren uusi kukoistus

Alueen kulttuurihistoriallinen merkitys Vanhat kartanot ja huvilat ympäristöineen tuovat helsinkiläiseen kaupunkikuvaan ajallista syvyyttä. Jos Laajasalon pohjoisosassa […]
Sari
/ Add Comment
pp-vartioharjunarboretum

Vartioharjuntien katupuuarboretum

Helsingin kaupunki varautuu ilmastonmuutokseen kokeilemalla uusia kaupunkipuulajeja. Vartioharjuntie on yksi puulajien kokeilukohteista. Keväällä 2012 istutettujen […]
Sari
/ Add Comment