Margareetanpuisto

Posted · Add Comment

Margareetanpuisto on puolittain torimainen oleskelupuisto. Puiston itälaidalla on katuraittiin liittyvä betonikiveyksellä päällystetty tori. Raitin ja torin saumaan sijoittuu puurivi, valaisimia ja penkkejä. Puuistutus jatkuu kivetyn torin ympäri ja sitä täydentää osalla matkaa pensasistutus. Torin vieressä on pieni kivituhkapintainen aukio, joka soveltuu petankin ja muiden puistopelien käyttöön.

Torin ympäristön puut ovat ruotsinpihlajia. Puiston laidoille on istutettu muita kukkivia pikkupuita sekä muutama hevoskastanja. Pensasistutuksissa on useampaa lajia pensasruusuja. Pensasryhmät koostuvat muun muassa erilaisista uusista ja vanhoista pensasruusulajikkeista.

Puistossa kukkii esimerkiksi perinteisiä suomalaisia ruusuja, kuten mökinruusu, mustialanruusu, suviruusu ja valamonruusu. Ulkolaisia kestäviä pensasruusuja edustavat norjanruusu ’Hurdal’ ja kanadalaiset ’John Cabot’ ja ’William Baffin’. Lisäksi kukkivat muun muassa kurtturuusu ”Rudolf” sekä tuoksuvakukkainen neidonruusu Rosa alba ’Maiden’s Blush’. Pensasistutusalueiden lomaan on sijoitettu reheviä perennaryhmiä.

 

Herttoniemenranta – öljyvarastosta kukoistavaksi kaupunginosaksi

 
16pproihu

Roihuvuori – pikku Japani

Itä-Helsingissä sijaitseva Roihuvuoresta eli Roihiksesta löytyy kaksi japanilaisuutta henkivää puistoa, Kirsikkapuisto ja Japanilaistyylinen puutarha, joilla […]
Sari
/ Add Comment
19pptullisaari

Tullisaaren uusi kukoistus

Alueen kulttuurihistoriallinen merkitys Vanhat kartanot ja huvilat ympäristöineen tuovat helsinkiläiseen kaupunkikuvaan ajallista syvyyttä. Jos Laajasalon pohjoisosassa […]
Sari
/ Add Comment
pp-vartioharjunarboretum

Vartioharjuntien katupuuarboretum

Helsingin kaupunki varautuu ilmastonmuutokseen kokeilemalla uusia kaupunkipuulajeja. Vartioharjuntie on yksi puulajien kokeilukohteista. Keväällä 2012 istutettujen […]
Sari
/ Add Comment