Kerttulinpuisto

Posted · Add Comment

Kerttulinpuisto sijaitsee Herttoniemenrannassa Rouvienpolun varrella sijaitsevien pienten puistojen ketjussa. Kerttulinpuisto on toiminnallisin Rouvienpolun varren pikku puistoista. Kerttulinpuiston rakentamisessa olivat kovat tehokkuustavoitteet. Asuinalueella oli vähän tilaa ja pakollisia, tonteille kuuluvia toimintoja jouduttiin sijoittamaan korttelipuistoon.

Uudella asuntoalueella on paljon lapsia, mutta korttelipihoilla ei ole tilaa pallopeleille ja liikuntaleikeille. Puistoon on rakennettu kenttä tällaista toimintaa varten. Kerttulinpuisto toimii päivisin naapurikorttelin päiväkodin pihana, minkä vuoksi leikkialue on rajattu korkealla teräsaidalla. Puistossa on keinut, pieni monitoimileikkiväline liukumäkineen, hiekkaleikkipaikka, jousikeinuja ja leppäkerttuhahmoja sekä penkkejä ja pöytäpenkkiyhdistelmä.

Asuinkortteleiden laidoille on istutettu monikerroksinen kasvillisuusvyöhyke, jolla kasvaa rehevää puu- ja pensaskasvustoa. Myös Rouvienpolun laitaa kiertää osin katualueelle sijoittuva puu- ja pensasistutus, joka kehystää loivasti länteen viettävää oleskelunurmikkoa.

 

Herttoniemenranta – öljyvarastosta kukoistavaksi kaupunginosaksi

 
16pproihu

Roihuvuori – pikku Japani

Itä-Helsingissä sijaitseva Roihuvuoresta eli Roihiksesta löytyy kaksi japanilaisuutta henkivää puistoa, Kirsikkapuisto ja Japanilaistyylinen puutarha, joilla […]
Sari
/ Add Comment
19pptullisaari

Tullisaaren uusi kukoistus

Alueen kulttuurihistoriallinen merkitys Vanhat kartanot ja huvilat ympäristöineen tuovat helsinkiläiseen kaupunkikuvaan ajallista syvyyttä. Jos Laajasalon pohjoisosassa […]
Sari
/ Add Comment
pp-vartioharjunarboretum

Vartioharjuntien katupuuarboretum

Helsingin kaupunki varautuu ilmastonmuutokseen kokeilemalla uusia kaupunkipuulajeja. Vartioharjuntie on yksi puulajien kokeilukohteista. Keväällä 2012 istutettujen […]
Sari
/ Add Comment