Tuorinniemenpuisto

Posted · Add Comment

Tämän puiston kohokohta on etelään suuntautuva hiekkaranta. Alueella on pyritty tekemään luonne-eroja eri osa-alueiden välille. Avoin hiekkaranta ja auringonottonurmikot sopivat kaikille ikäryhmille. Matalat istutukset luovat rauhallisia tiloja ja säilyttävät näkymät merelle. Istutusten massoittelu rytmittää tilaa ja antaa puistolle omaleimaisen ilmeen.

Jyrkällä kallioselänteellä on jännittäviä seikkailu- ja oleskelupaikkoja. Sieltä lirisee alas myös pieni puro, joka houkuttelee leikkeihin. Kallioalueelle rakennettiin tanssilava ja grillipaikka, mutta valitettavasti molemmat ovat tuhoutuneet vandaalien käsittelyssä. Tanssilava poltettiin vuonna 2008.

Tuorinniemen leikkipuistossa on huomioitu kaikenikäiset lapset sekä erilaiset urheiluleikit. Pienessä tilassa on paljon käyttäjiä ja kulutus on kovaa. Kevyenliikenteen väylät ovat paikoin puutteellisia, nurmelle on jo syntynyt oikopolkuja. Vaikka Herttoniemenrannan uudella asuinalueella tuntuu olevan laajoja viheralueita, niin alueen tehokkuuteen nähden puistot ovat pieniä ja viheralueita asukasta kohden on vähän.

Leikkipuisto Tuorinniemi on alueen lasten, äitien ja pienten koululaisten kokoontumispaikka. Samassa rakennuksessa leikkipuiston kanssa on myös päiväkoti ja sivukoulu.

 

Herttoniemenranta – öljyvarastosta kukoistavaksi kaupunginosaksi

 
16pproihu

Roihuvuori – pikku Japani

Itä-Helsingissä sijaitseva Roihuvuoresta eli Roihiksesta löytyy kaksi japanilaisuutta henkivää puistoa, Kirsikkapuisto ja Japanilaistyylinen puutarha, joilla […]
Sari
/ Add Comment
19pptullisaari

Tullisaaren uusi kukoistus

Alueen kulttuurihistoriallinen merkitys Vanhat kartanot ja huvilat ympäristöineen tuovat helsinkiläiseen kaupunkikuvaan ajallista syvyyttä. Jos Laajasalon pohjoisosassa […]
Sari
/ Add Comment
pp-vartioharjunarboretum

Vartioharjuntien katupuuarboretum

Helsingin kaupunki varautuu ilmastonmuutokseen kokeilemalla uusia kaupunkipuulajeja. Vartioharjuntie on yksi puulajien kokeilukohteista. Keväällä 2012 istutettujen […]
Sari
/ Add Comment