Ullaksenpuisto

Posted · Add Comment

Ullaksenpuisto sijaitsee Pikku Kallahden pohjoisrannalla, Leikosaarentien uusien asuinkortteleiden ja rannan välissä. Lännessä puiston rajana on Kallvikintie ja Kallahdenraitti. Puisto on kunnostettu 1990-luvulla. Puistosta on tullut nopeasti erittäin suosittu rantapuisto. Nimensä Ullaksenpuisto on saanut punaisesta Villa Ullaksesta. Talo on rakennettu 1800-luvun puolivälissä ja toimii nykyisin kahvilana.

Puisto on tyyliltään  ns. metsäpuutarha, woodland garden. Puistossa kasvaa sekametsää, joka pohjoisosassa on mäntyvaltaista kuivaa kangasmetsää. Tienristeyksiin, joissa useat puistokäytävät risteävät, liittyy eräs puistojen aiheista. Risteyksistä on muodostettu metsään pieni aukio, johon on istutettu mm. kanervaa, tuivioita ja juhannusruusua. Valitettavasti koirien pissat ovat tuhonneet kasveja.

Lähellä rantaa maaperä on kosteaa ja metsätyyppi on koivua, kuusta ja mäntyä kasvavaa sekametsää. Rannassa on rantaniitty, jossa kasvaa paikoitellen leppää. Maanpintaa peittää vain ohut karikekerros, joka on hyvin arka kulutukselle. Puistoalueella on vanhoja huviloita ja piharakennuksia. Huviloita ympäröivät erikokoiset puutarhat. Kunkin huvilan kunnossapidosta vastaa kyseisen huvilan vuokralainen.

Yhdessä yli 250 v. vanhassa huvilassa sijaitsee mitä viehättävin kahvila, Villa Ullas, jota ylläpitää sosiaaliviraston nuorten työhönohjausyksikkö. Pullantuoksuinen kahvila on auki ympäri vuoden klo 10–16.

Ullaksenpuiston lähelle on rakennettu uusia kerrostaloja. Puiston kautta on kevyen liikenteen väylät sekä kouluun että Kallahden harjun luonnonsuojelualueelle ja Kallahden kainalon uimarannalle.

Puiston koillisosassa päiväkotirakennuksen vieressä on leikkipaikka ja metsässä on koira-aitaus. Rantapolun varrella on oleskelupaikkoja grilleineen ja laitureineen. Kaikkiin alueen grillipaikkoihin on tuotava omat grillihiilet.

Jos haluat kokea upean harjumaiseman, niin kannattaa vaikka fillaroida harju ja pulahtaa lopuksi mereen Kallahden niemen uimarannalle.

 

Villoja ja metsäpuistoja Kallvikissa

 
16pproihu

Roihuvuori – pikku Japani

Itä-Helsingissä sijaitseva Roihuvuoresta eli Roihiksesta löytyy kaksi japanilaisuutta henkivää puistoa, Kirsikkapuisto ja Japanilaistyylinen puutarha, joilla […]
Sari
/ Add Comment
19pptullisaari

Tullisaaren uusi kukoistus

Alueen kulttuurihistoriallinen merkitys Vanhat kartanot ja huvilat ympäristöineen tuovat helsinkiläiseen kaupunkikuvaan ajallista syvyyttä. Jos Laajasalon pohjoisosassa […]
Sari
/ Add Comment
pp-vartioharjunarboretum

Vartioharjuntien katupuuarboretum

Helsingin kaupunki varautuu ilmastonmuutokseen kokeilemalla uusia kaupunkipuulajeja. Vartioharjuntie on yksi puulajien kokeilukohteista. Keväällä 2012 istutettujen […]
Sari
/ Add Comment